William Shakespeare

Hej hopp!

Nu de senaste har jag varit väldigt insnöad på Shakespeare. Som till exempel så har jag försökt lära mig en monolog ur Hamlet. Jag har kommit fram till om jag får en son vill jag döpa honom till Lysander och Ofelia om jag får en tjej (notera jag är inte gravid) Jag vet inte var min plötsliga besatthet av Shakespeare kommer ifrån men kan man säga annat att William Shakespeare var ett geni. En sann romantiker, en författare av högsta rang. Jag vet inte om de är bara jag som
känner så. Hitta den här på internet en av hans mest kända sonetter. Sonett nummer 18 om jag inte missminner mig. Kan vara lite svår att förstå eftersom de används en del gammal engelska. Men de är nog en av de finaste sonetter jag läst av William Shakespeare.

Shall I Compare Thee To A Summer's Day?

by William Shakespeare (1564-1616)

 

Shall I compare thee to a summer's day?
Thou art more lovely and more temperate.
Rough winds do shake the darling buds of May,
And summer's lease hath all too short a date.
Sometime too hot the eye of heaven shines,
And often is his gold complexion dimm'd;
And every fair from fair sometime declines,
By chance or nature's changing course untrimm'd;
But thy eternal summer shall not fade
Nor lose possession of that fair thou ow'st;
Nor shall Death brag thou wander'st in his shade,
When in eternal lines to time thou grow'st:
So long as men can breathe or eyes can see,
So long lives this, and this gives life to thee


Jag vet inte varför jag skrev detta inlägg, ville fördriva min underbara håltimma (hör hur ironin flödar) men nu åter till att sitta och glo in i en vägg.
Millan
 

Ännu en av mina ideer

Hej hopp!

Satt här i soffan och hade lite allmänt tråkigt och då fick jag en riktigt bra ide. Jag ska lära mig Hamlet's monolog utan till. En ide bara jag kan komma på tror jag. Sa detta till Leo och fick denna reaktion "det är bara du som skulle få för dig ngt sådant xD" och jag tror de stämmer. Men i vilket fall så gick jag in på google och sökte på William Shakespear och efter en stunds letande hittade jag den på svenska. Tänkte först att ta de på engelska men ångra mig. Lär jag mig den på svenska först så tar jag den på engelska sen.

Så nu blir de till att öva, öva och återigen öva xD och sedan se hur de går xD

Ha en fortsatt trevlig kväll
Millan


På hemmaplan igen

Hej hopp!

Efter att ha varit borta större delen av lovet så är man hemma igen om välkänd mark, som i mitt fall är goa gamla götet. Sitter och lyssnar på musik och slappnar av lite och tänker tillbaka på allt som hänt nu under lovet. Det är ett väldigt händelserikt lov vill jag lova.

De började med att jag åkte för att träffa en kompis i ett par dagar vilket var lite nervöst eftersom jag inte träffat honom på rktigt innan. Men jag överlevde och hade de helt underbart och jag kommer aldrig att glömma. Nu är han i Italien för att vara där ett par månader och jag saknar honom så himla mycket att de nästan göt ont. Men när de är som jobbigast tänker jag på de dagarna jag fick spendera med honom vilket göra att de känns iallafall lite lättare. Jag bara längtar tills vi ses igen.

När jag kom hem var de nästan att vända direkt eftersom ag och syrran skulle till England dan efter jag kom hem, och där hände de många roliga incidenter med katoliker, bävrar och kungafamiljen som inte bör nämnas. Vill ni veta mer så är större delen dokumenterad på syrrans blogg. Jag kan dock säga de att katoliker kan vara väldigt läskiga speciellt den som sov i samma sovsal som oss i London. Jag bara väntade på att hon skulle hoppa på mig sätta ett krucifix mot pannan och försöka driva ut demonerna inom mig som jag trodde var uppembart att de inte går. Men som sagt mer finns att läsa på syrrans blogg.

Men nu blir de kanske att hoppa i säng och lägga sig
Go natt på er allesammans
And to someone special I love you

RSS 2.0